2021-09-09 12:30Pressmeddelande

Wermland Opera flyttar fram Peer Gynt

Nu kan alla som vill höra konserten!

 

Efter det positiva beskedet om att restriktionerna för sittande publik lättar den 29 september har Wermland Opera bestämt sig för att flytta fram starten för Stora Konsertserien till 6 oktober. Man öppnar då med Griegs Peer Gynt. I den återfinns älskade konsertstycken som I bergakungens sal, Morgonstämning och Solveigs sång. Edvard Grieg skrev skådespelsmusik till Henrik Ibsens versdrama, och vanligtvis framförs denna musik som en samling sviter, men i den sällan framförda konserten, som nu flyttas fram, återfinns all musik som Grieg skrev till Peer Gynt. Bland solisterna märks Loa Falkman i titelrollen. I övriga roller hörs Wermland Operas solister Anna-Maria Krawe, AnnLouice Lögdlund, Cecilie Nerfont och Christer Nerfont dessutom medverkar en handfull av de gästande solisterna från premiäraktuella Pajazzo & Gianni Schicchi.

 

Opera- och orkesterchef Ole Wiggo Bang, vad vinner ni med att flytta fram konserten till 6 oktober?

 

I och med flytten till 6 oktober har vi nu möjlighet att erbjuda alla som köpt biljett att höra konserten! Wermland Operas orkester har ca 600 abonnenter, vilka köper årsbiljett till samtliga konserter i Stora Konsertserien. Om vi hade gett konserten den 18 september, som ursprungstanken var, hade vi varit tvungna att lotta ut 300 platser till abonnenterna. Dessutom får vi nu även möjlighet visa denna unika konsert för en ännu större publik.

 

Det är inte bara Peer Gynt som gynnas av de lättade restriktionerna. Även Pajazzo & Gianni Schicchi och Stjärnorna i baren kan öppna upp sina salonger framöver. Där går man dock lite mer försiktigt fram.

 

Produktionerna på Wermland Opera öppnar vi upp lite mer försiktigt. Lokalerna är betydligt trängre än på KCCC, så till de föreställningar som inträffar efter 29 september av Pajazzo & Gianni Schicchi erbjuder vi fler platser, men planerar ändå med lite luft mellan sällskapen.

På Stjärnorna i baren har vi ändå planerat att ge föreställningen som en dinnershow, där vissa platser får ge plats för bord och då uppstår ett naturligt avstånd mellan flera av platserna.

säger en nöjd  Ole Wiggo Bang.Om Wermland Opera

Wermland Operas huvuduppdrag är att förse värmlänningar och tillresande med våra tre grundstenar opera-/musikal- och orkesterproduktioner. Vi står som garanter för att våra sceniska och musikaliska framträdanden ska hålla högsta konstnärliga kvalitet. Wermland Opera grundades 1975. Idag har vi 66 fasta tjänster och ger även arbetstillfällen till många frilansartister. Det finns tre fast anställda sångare, en sångare på långtidskontrakt och en orkester som består av 34 tillsvidaretjänster samt teatertekniker i skilda yrkeskategorier. Stora scenen finns på Karlstads Teater, där även biljettkassan finns. De större opera- och musikalföreställningarna spelas där tillsammans med kammarmusikkonserterna Klassisk lördag och olika produktioner inom vår produktionsgren Kultur och Hälsa. 2011 fick teaterbyggnaden, från 1893, en betydande till- och ombyggnad av personal- och scenutrymmen. I Karlstads gamla Spinneri har Wermland Opera huserat sedan 1994. Här finns nu plats för Lilla scenen, som rymmer 240 besökare, repetitionslokaler för såväl sångare som orkester, tillverkande verkstäder samt administration. Wermland Operas orkester ger Stora konsertserien och andra konserter på Karlstad CCC.


Kontaktpersoner

Pernilla Eduard
Marknadschef
Pernilla Eduard