2022-04-13 13:41Pressmeddelande

Titanic the musical

Affischen till Titanic The MusicalAffischen till Titanic The Musical

Efter succén med industrioperan Eurydike byter nu Wermland Opera kurs och börjar sjösätta nästa projekt; Sverigepremiären av Titanic the musical.  Musikalen är baserad på händelsen om RMS Titanic som sjönk på sin jungfrufärd den 15 april 1912. Nu, exakt 110 år senare, börjar förberedelserna inför höstens premiär att ta form. Vi har släppt biljetterna och på hemsidan återfinns hela rollbesättningen och produktionsteamet. Dekoren börjar också att byggas nu, så fort vi rivit Eurydikes scenografi.

 

Titanic är en ensemblemusikal där vi får följa olika livsöden i första, andra och tredje klass. Musikalen börjar i hamnen i Southampton när passagerarna går ombord. Vi ser autentiska personer, som var med på Titanics jungfrufärd och får följa dem under några fantastiska dagar till havs. Ombord finns konstruktören av skeppet, kaptenen och ägaren som alla har personliga intressen i Titanics framgångar samt flera resenärer med stora drömmar om en strålande framtid i Amerika. Alla ombord gläds och är entusiastiska över att de gått ombord på världens mest moderna skepp, ett helt osänkbart…

 

Musikalen hade urpremiär 23 april 1997 på Broadway, där den gavs över 800 gånger och vann fem Tony Awards. Av en slump hade James Camerons episka filmvariant av historien premiär i december samma år. Även om musikalen och filmen är baserade på samma historiska händelse är inte handlingen densamma i de båda verken.

 

Med 22 personer i ensemblen, som kreerar mer än 60 roller och en stor orkester, blir Titanic the musical en hissnande, överväldigande och drabbande musikalupplevelse!

 

Titanic the musical har Sverigepremiär på Wermland Opera den 29 september 2022. Föreställningen kommer att ges 51 gånger på Wermland Operas Stora scen fram till den 31 december. Fyra föreställningar kommer att ges som rena skolföreställningar på dagtid.

För rollista och produktionsteam se 

https://www.wermlandopera.com/evenemang/titanic-the-musical/

 

För frågor återkom till: 

 

Pernilla Bergland Eduard - marknadschef

 

Älvgatan 49, 652 30  Karlstad

tel: 054-17 05 09, mobil: 073-626 39 30

E-post: pernilla.eduard@wermlandopera.com

www.wermlandopera.com 

 


Ämnen: Musikal

Om Wermland Opera

Wermland Operas huvuduppdrag är att förse värmlänningar och tillresande med våra tre grundstenar opera-/musikal- och orkesterproduktioner. Vi står som garanter för att våra sceniska och musikaliska framträdanden ska hålla högsta konstnärliga kvalitet. Wermland Opera grundades 1975. Idag har vi 66 fasta tjänster och ger även arbetstillfällen till många frilansartister. Det finns tre fast anställda sångare, en sångare på långtidskontrakt och en orkester som består av 34 tillsvidaretjänster samt teatertekniker i skilda yrkeskategorier. Stora scenen finns på Karlstads Teater, där även biljettkassan finns. De större opera- och musikalföreställningarna spelas där tillsammans med kammarmusikkonserterna Klassisk lördag och olika produktioner inom vår produktionsgren Kultur och Hälsa. 2011 fick teaterbyggnaden, från 1893, en betydande till- och ombyggnad av personal- och scenutrymmen. I Karlstads gamla Spinneri har Wermland Opera huserat sedan 1994. Här finns nu plats för Lilla scenen, som rymmer 240 besökare, repetitionslokaler för såväl sångare som orkester, tillverkande verkstäder samt administration. Wermland Operas orkester ger Stora konsertserien och andra konserter på Karlstad CCC.


Kontaktpersoner

Pernilla Eduard
Marknadschef
Pernilla Eduard