2020-09-07 14:13Pressmeddelande

Pianokonsert först ut som Veckans konsert

Pianosolist Martin Sturfält vid flygelnPianosolist Martin Sturfält vid flygeln

Premiär för Veckans konsert!

 

Denna vecka inleds den åtta veckor långa konsertserien Veckans Konsert på Wermland Opera.
Med vidtagna åtgärder för avstånd, handhygien med mera välkomnas 50 personer i publiken till varje konsert. Premiären sker på torsdag 10 september med Wermland Operas orkester och pianosolisten Martin Sturfält. Repetitionerna börjar idag, måndag.

Martin Sturfält har etablerat sig som en uppmärksammad uttolkare av såväl nyare som äldre svensk musik, bl.a. genom internationellt kritikerrosade inspelningar av Stenhammar och Wiklund på Hyperion Records. Han är en flitig gäst som solist hos svenska och utländska symfoniorkestrar och är även en hängiven kammarmusiker.

För något år sedan gjorde Martin två Klassisk lördags-framträdanden på Wermland Opera med två pianokonserter av Mozart, nummer 20 och 21. När han nu återvänder står Mozart på programmet igen. Tillsammans med orkestern framför Sturfält Mozarts pianokonsert nr 22.

Veckans konsert inleds dock med Beethoven. Sturfält spelar själv Beethovens 32 variationer i C dur för piano. Därefter får publiken höra ett ganska sällan spelat stycke av Wilhelm Stenhammar; Chitra. Musiken till teaterstycket Chitra skrevs av Stenhammar 1921 och har sedan arrangerats av Stenhammars elev Hilding Rosenberg till en svit i tre satser. Konserten avslutas så slutligen med Mozarts 22:a pianokonsert.

Martins Sturfält fungerar både som solist och ledare för orkestern i denna konsert.

Repertoar:
Ludwig van Beethoven: 32 variationer i c-moll
Wilhelm Stenhammar: Musik till Chitra op 45, arr: Hilding Rosenberg
W. A. Mozart: Pianokonsert nr 22 i Ess-dur

Konserten ges fyra gånger under vecka 37. Det finns ett fåtal biljetter kvar till varje konsert, men mest chans att höra konserten finns för närvarande lördag kl 18.00

Konserttider
Torsdag 10 september kl 19
Fredag 11 september kl 19
Lördag 12 september kl 13
Lördag 12 september kl 18Om Wermland Opera

About company


Kontaktpersoner

Pernilla Eduard
Marknadschef
Pernilla Eduard